...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Słodka baśń Jowity Woszczyńskiej

Mistrzyni świata słodkiej dekoracji wydaje swoją pierwszą książkę!

Jowita Woszczyńska, wielokrotna zdobywczyni tytułów na krajowych i międzynarodowych mistrzostwach, w tym Cake Designers World Championship, znana jest z baśniowych klimatów przenoszonych na swoje cukiernicze dzieła. Teraz pracuje nad baśnią w postaci książki. - Postanowiłam jakoś podsumować moje wystąpienia w konkursach i opowiedzieć o mojej pracy - mówi mistrzyni, która obecnie poświęca się pracy nad książką. A także prowadzi szkolenia. 

- Wydanie swojej publikacje nie jest tak łatwym i prostym przedsięwzięciem, jak sądziłam. Zdjęcia kończymy na przełomie września i października. Potem dopiero  opisy, korekta, skład i tłumaczenie. 

 


Znajdziemy w niej przede wszystkim artystyczne zdjęcia tortów i figurek, czyli będzie to swego rodzaju album. Ale uzupełniony również o liczne tutoriale oraz receptury na prezentowane ciasta. Za tymi ostatnimi stoi Marcin Ignaszak z cukierni Sowa. Książka podzielona będzie na cztery części odzwierciedlające cztery baśnie braci Grimm, które autorka wybrała jako źródło inspiracji. - Mysląc nad tematyką książki, postanowiłam ostatecznie wrócić do moich korzeni. Gdy zaczynałam swoja przygodę ze słodką dekroacją były to właśnie figurki z bajek, które tworzyłam z myślą o moich dzieciach - tłumaczy.  

 


Baśniowe historie znajdą odzwierciedlenie nie tylko w postaci figurek i ilustracji malowanych na masie cukrowej, ale też w smaku. Tak, na przykład, w rozdziale inspirowanym Królewną Śnieżką znajdą się przepisy z udziałem jabłek, a Kopciuszkiem - receptury z dynią. 

 


Celem książki jest nie tylko inspirowanie, ale będzie to także pierwszy podręcznik dla chcących poznać tajniki masy cukrowej. Z pewnością z książki dowiemy się za to jak wyglądały początki i rozwój kariery samej Jowity Woszczyńskiej.

 


Mimo ogromu pracy przygotowania do wydania idą prężnie. Premiera planowana jest na luty 2021 podczas targów Expo Sweet 2021. Książka będzie liczyć ponad 200 stron i będzie wydana w klasycznym formacie A4. Jednocześnie doczeka się tłumaczenia na j. angielski. Za artystyczne fotografie odpowiada Ezo Oneir. Patronat medialny nad projektem objęła redakcja Przeglądu Piekarskiego i Cukierniczego, w którym Jowita Woszczyńska na stałe publikuje swoje tutoriale. 


Bieżące wydanie czasopisma

Lekko i kolorowo - jesień z nowym Mistrzem Branży. Niebieski chleb, czarna beza, czekoladowa anatomia i desery ze szczawiem - to tylko niektóre smaczki, które znajdziecie na łamach jesiennego wydania.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji